kuva design inkamaria -nimi

 

design inkamaria -nimen takana on pieni tarina:

Kun olin pieni 70-luvun alussa, ehkä noin 6-vuotias,  niin äitini ja mummoni pystyttivät kotimme yhteen yläkerran huoneeseen suvun vanhat kangaspuut. He kutoivat niissä mattoja ja shaaleja. Minäkin pääsin niitä kokeilemaan, samoin leikkikaverini Jussi. Muistan sen innon ja touhun, mikä niiden kangaspuiden ja kutomisen kanssa oli. Minusta on tosi hienoa, että he teettivät shaaleihin omat tuotemerkkinsä nimikirjoituksineen. Kuvissa näkyy mummoni tekemä ihana ja lämmin shaali.

Kun aikoinaan tuli aika miettiä nimeä omalle toiminimelleni, niin muistin heti nämä äidin ja mummon teettämät tuotemerkkilaput. Halusin jatkaa sukupolvien ketjua, joten päädyin nimeen design inkamaria. Maria on toinen nimeni, siksi valitsin inkamarian.

Äitini ja mummoni olivat kumpikin taitavia käsityöihmisiä, ja heillä kummallakin oli aina joku käsityö työn alla. Onnekseni olen perinyt heiltä palavan innostuksen käsin tekemiseen, olen tosin paljon suurpiirteisempi kuin he. On suurta onnea, että minulla on käytössä ja tallessa kummankin tekemiä taidokkaita erilaisia käsitöitä.

Suvun vanhat kangaspuut ovat nykyään minulla, tosin osina. Itse en ole koskaan kutonut mattoa tai shaaleja, poppanaa olen käynyt kutomassa Vesilahden Käsityökeskuksessa (nykyinen Taitokeskus) Tapolassa 90-luvun alussa. Onneksi lähipiiristä löytyy osaavia kangaspuu- & kudontaihmisiä, jos haluan joskus nuo perintökangaspuut koota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s